DOKUMENTY

 

ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ
 

Základní škola Libčice nad Vltavou, okres Praha – západ, 5. května 68, 252 66 Libčice nad Vltavou, IČO: 75031523 (dále také „My“), jako správce osobních údajů, Vás jako uživatele webových stránek http://skola.libcice.cz, informuje o níže popsaném shromažďování osobních údajů a zásadách ochrany soukromí.

 

V případě, že budete potřebovat kteroukoliv část textu vysvětlit, poradit anebo projednat další zpracování Vašich osobních údajů, můžete se na nás kdykoliv obrátit na e-mailové adrese skola@skola.libcice.cz.

 

 

Rozsah zpracování osobních údajů
 

Když nás kontaktujete prostřednictvím webových stránek, můžete být požádáni o vyplnění určitých údajů o sobě. Těmito údaji mohou být zejména:

 

a)              Vaše identifikační údaje (jméno a příjmení)

b)              Vaše kontaktní údaje (adresa, e-mail, telefon)

 

Na našich webových stránkách Vás nesledujeme, takže se k nám dostanou jenom ty Vaše osobní údaje, které nám výslovně sdělíte. Webové stránky nepoužívají žádné cookies.

 

 

Účel zpracování
 

Údaje, které nám poskytujete, používáme k tomu, abychom Vás kontaktovali zpět a poskytli Vám informace, o které jste nás požádali, nebo pro účely plnění našich povinností vůči Vám, případně za účelem přihlášení do nabízených akcí a kroužků zprostředkovávaných nebo pořadaných námi.

 

Veškeré osobní údaje jsou zpracovány zákonným a transparentním způsobem a jsou vyžadovány pouze přiměřené, relevantní a nezbytné údaje ve vztahu k účelu zpracování.

 

 

Kdo má k Vašim osobním údajům přístup
 

Vaše osobní údaje budeme jako správce zpracovávat My. Vaše osobní údaje můžeme za výše uvedenými účely předat našim subdodavatelům, aby pro nás provedli jejich zpracování. Osobní údaje mohou být zpřístupněny zejména zpracovatelům a příjemcům, kteří nám poskytují serverové, webové, cloudové,  IT nebo jiné obdobné služby.

 

 

Doba zpracování osobních údajů
 

Vaše osobní údaje budeme zpracovávat po dobu, po kterou Vám budeme poskytovat naše služby či plnit vzájemnou smlouvu, nebo po dobu nezbytnou k plnění archivačních povinností podle platných právních předpisů.

 

 

Vaše práva plynoucí ze zpracování osobních údajů
 

Ve vztahu k námi prováděnému zpracování Vašich osobních údajů máte následující práva:

 

a)              právo na přístup k osobním údajům;

b)              právo na opravu;

c)              právo na výmaz („právo být zapomenut“);

d)              právo na omezení zpracování údajů;

e)              právo vznést námitku proti zpracování; a

f)               právo podat stížnost na zpracování osobních údajů.

 

Vaše práva jsou níže vysvětlena, abyste si dokázal/a udělat jasnější představu o jejich obsahu.

 

Všechna Vaše práva můžete uplatnit tak, že nás kontaktujete na e-mailové adrese:

 

skola@skola.libcice.cz

 

Dále se můžete obrátit na pověřence pro ochranu osobních údajů viz níže.

 

Stížnost můžete podat u dozorového úřadu, kterým je Úřad pro ochranu osobních údajů (www.uoou.cz).

 

Právo na přístup znamená, že si kdykoliv můžete požádat o naše potvrzení, zda osobní údaje, které se Vás týkají, jsou či nejsou zpracovávány, a pokud jsou, pak za jakými účely, v jakém rozsahu, komu jsou zpřístupněny, jak dlouho je budeme zpracovávat, zda máte právo na opravu, výmaz, omezení zpracování či vznést námitku, odkud jsme osobní údaje získali a zda dochází k na základě zpracování Vašich osobních údajů k automatickému rozhodování, včetně případného profilování. Také máte právo získat kopii Vašich osobních údajů, přičemž první poskytnutí je bezplatné, za další poskytnutí pak může Zprostředkovatel požadovat přiměřenou úhradu administrativních nákladů.

 

Právo na opravu znamená, že nás kdykoliv můžete požádat o opravu či doplnění Vašich osobních údajů, pokud by byly nepřesné či neúplné.

 

Právo na výmaz znamená, že musíme vymazat Vaše osobní údaje pokud (i) již nejsou potřebné pro účely, pro které byly shromážděny nebo jinak zpracovány, (ii) zpracování je protiprávní, (iii) vznesete námitky proti zpracování a neexistují žádné převažující oprávněné důvody pro zpracování, nebo (iv) nám to ukládá zákonná povinnost.

 

Právo na omezení zpracování znamená, že dokud nevyřešíme jakékoliv sporné otázky ohledně zpracování Vašich osobních údajů, musíme omezit zpracování Vašich osobních údajů tak, že tyto můžeme mít pouze uloženy a případně je můžeme použít z důvodu určení, výkonu nebo obhajoby právních nároků.

 

Právo vznést námitku znamená, že můžete vznést námitku proti zpracování Vašich osobních údajů, které zpracováváme pro účely přímého marketingu nebo z důvodu oprávněného zájmu. Pokud vznesete námitku proti zpracování pro účely přímého marketingu, nebudou již Vaše osobní údaje pro tyto účely zpracovávány.

 

 

Pověřenec pro ochranu osobních údajů
 

Do funkce pověřence pro ochranu osobních údajů správce byl jmenován JUDr. Petr Jonáš, advokát se sídlem Svornosti 172, 252 42 Jesenice, kterého lze kontaktovat na e-mailu: dpo@vedomipravnici.cz.

 

 

Tyto Zásady ochrany osobních údajů jsou účinné od 25.5.2018